Loading

Οι Όροι και Προϋποθέσεις ενοικίασης που αναφέρονται παρακάτω ισχύουν για όλη την Ελλάδα: Ηπειρωτική Χώρα και Νησιωτική.

Περίοδος ενοικίασης
Η ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης είναι 48 ώρες, με επιτρεπτό όριο καθυστέρησης τη 2 ώρα. Πρόσθετες καθυστερήσεις χρεώνονται ως επιπλέον ημέρα.

Ηλικία οδηγού και δίπλωμα οδήγησης
Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 23 έτη & το μέγιστο 70 έτη. Η άδεια οδήγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί 1 έτος πριν την ημερομηνία ενοικίασης. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι κάτοικος Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι υποχρεωμένος να φέρει διεθνές δίπλωμα για να μπορεί νόμιμα να οδηγήσει στην Ελλάδα.

Παραλαβή και επιστροφή οχήματος
•    Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων στα γραφεία της GO RENTALS O.E, στO Αεροδρόμιo Θεσσαλονίκης γίνονται χωρίς χρέωση.
•    Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων σε άλλη τοποθεσία στην Θεσσαλονίκη χρεώνεται πρόσθετα με 20€ πλέον Φ.Π.Α.
•    Αποστάσεις μεγαλύτερες των 40km από το κοντινότερο κατάστημα της GO RENTALS O.E μπορούν να κανονιστούν κατόπιν ζήτησης με πρόσθετη χρέωση 0,50€/χλμ. (ελάχιστη χρέωση 35€ πλέον Φ.Π.Α).
•    Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων εκτός ωραρίου λειτουργίας (από 21:01 έως 07:59) επιβαρύνονται με 20€ πλέον Φ.Π.Α.

Ασφάλειες & Ποσά ευθύνης
Ασφάλεια προς τρίτους:
Παρέχει καλύψεις για θάνατο & τραυματισμό τρίτων έως 1.220.000€ και υλικές ζημίες τρίτων έως 1.220.000€ – εξαιρείται το όχημα της GO RENTALS.

Βασική ασφάλεια ατυχήματος (CDW):
Περιορίζει το ποσό ευθύνης ζημιών έως τα 650.00€ στις κατηγορίες A, AA, B1, έως τα 950.00€ στις κατηγορίες D, DD, D1 και έως τα 1.500€ στις πολυτελείς κατηγορίες. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό.

Ασφάλεια κλοπής (TW):
Περιορίζει το ποσό ευθύνης έως τα 650.00€ στις κατηγορίες A, AA, B1, έως τα 950.00€ στις κατηγορίες D, DD, D1 και έως τα 2.500€ στις πολυτελείς κατηγορίες. Ο ενοικιαστής δεν καλύπτεται, σε περίπτωση κλοπής όλου ή μέρους του αυτοκινήτου, που προκλήθηκε από αμέλειά του (π.χ. στην περίπτωση που άφησε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο ή άφησε το κλειδί επάνω στο διακόπτη εκκίνησης). Η ασφάλεια κλοπής χρεώνεται ανά ημέρα.

Πλήρης ασφάλεια ατυχήματος (FDW):
Μηδενίζει ή περιορίζει περισσότερο το ποσό ευθύνης για ζημίες στο όχημα. Τα ποσά ευθύνης είναι 0€ στις κατηγορίες A, AA, B1,B2,C,CC έως τα 200€ στις κατηγορίες D, DD, D1 και έως 500€ στις πολυτελείς κατηγορίες.
Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια και ελαστικά. Η πλήρης ασφάλεια ατυχήματος χρεώνεται ανά ημέρα.

Προσωπική ασφάλεια ατυχήματος (PAI): Παρέχει καλύψεις στον οδηγό ύψους έως 15.000€ για θάνατο, ολική ή μερική ανικανότητα & καλύψεις ύψους 1.000€ για νοσήλια έξοδα. Η προσωπική ασφάλεια ατυχήματος χρεώνεται ανά ημέρα.

Καμία ασφαλιστική κάλυψη δεν ισχύει:
•    κατά τη μεταφορά του οχήματος με πλοίο
•    αν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών
•    για ζημιές που προκλήθηκαν από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους
•    για ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό
•    για απώλεια προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο όχημα
•    για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο
•    για απώλεια ή καταστροφή κλειδιού του οχήματος
•    για απώλεια ή καταστροφή συσκευών GPS Navi, παιδικών καθισμάτων, αλυσίδων χιονιού ή άλλου πρόσθετου εξοπλισμού

Το κόστος ζημιάς ή απώλειας του αυτοκινήτου καταβάλλονται ακόμα και εάν ο ενοικιαστής καλύπτεται ασφαλιστικά από την πιστωτική του κάρτα ή κάποια Τρίτη υπηρεσία ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ενοικιαστής υποχρεούται να πληρώσει στην GO RENTALS O.E ολόκληρο το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια θα διεκδικήσει ο ίδιος από την πιστωτική κάρτα του ή τον άλλο φορέα ασφάλισης.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ Κ70 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

Εγγύηση
Για την ενοικίαση ενός οχήματος είναι απαραίτητη μια πιστωτική κάρτα (Visa, Master Card), ακόμη και αν η πληρωμή γίνει σε μετρητά. Η GO RENTALS O.E. θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως τη λήξη της ενοικίασης.

Επιπλέον Οδηγός
Σε κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου, μόνο ο δηλωμένος οδηγός καλύπτεται από τις παραπάνω ασφάλειες. Σε περίπτωση που και άλλοι οδηγοί πρόκειται να οδηγήσουν το μισθωμένο όχημα, θα πρέπει να δηλωθούν στο μισθωτήριο συμβόλαιο κατά την έναρξη της ενοικίασης. Απαιτούμενα έγγραφα είναι δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια οδήγησης σε ισχύ. Η υπηρεσία πρόσθετου οδηγού χρεώνεται ανά ημέρα.

Πρόσθετες παροχές
Κατόπιν ζήτησης διατίθενται παιδικά καθίσματα, αλυσίδες χιονιού και συστήματα GPS Navi, με χρέωση ανά ημέρα (μέγιστη χρέωση 10 ημέρες). Πρέπει να αναφέρονται στην κράτηση.

Πολιτική καυσίμου
Το καύσιμο υπολογίζεται σε όγδοα. Το όχημα θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου που παραδόθηκε. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύουν χρεώσεις 10€ συν το κόστος του καυσίμου που λείπει. Δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται χρήματα για επιπλέον καύσιμο στο ρεζερβουάρ.

Μεταφορά με πλοίο
Δηλώνεται κατά την παραλαβή του οχήματος. Απαιτείται γραπτή άδεια της DRIVE A.E. με πρόσθετο κόστος 20€ ανά διαδρομή.

Περιορισμοί
Απαγορεύεται η οδήγηση εκτός των ελληνικών συνόρων, η οδήγηση σε χωματόδρομους, η μεταφορά βαριών αντικειμένων και γενικότερα η κακή χρήση. Ισχύουν χρεώσεις έως και 80€ για ειδικό καθαρισμό σε οχήματα που θα επιστραφούν με υπερβολικά βρώμικο εσωτερικό (π.χ. λεκέδες από φαγητό, καφέ κ.λ.π.) υποδηλώνοντας κακή χρήση.

Διαχειριστικά έξοδα
Στην περίπτωση ατυχήματος υπάρχει μη επιστρεφόμενη χρέωση 50,00€.

Τροχαίες παραβάσεις
Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει πλήρης ευθύνη για τυχόν τροχαίες παραβάσεις και υποχρεούται να εξοφλήσει τις όποιες οφειλές στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθεί το ποσό της παράβασης συν το ποσό αναφερόμενο ως «Διαχειριστικά έξοδα».

Τρόποι Πληρωμής
Το μίσθωμα μπορεί να πληρωθεί με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα (Visa, Master Card), με μετρητά και με τραπεζική κατάθεση τουλάχιστον 48 ώρες πριν την έναρξη της ενοικίασης.
Για την ολοκλήρωση μιας κράτησης απαιτείται προκαταβολή, ίση με το 15% της συνολικής τιμής ενοικίασης.
Ανεξαρτήτου τρόπου πληρωμής μία πιστωτική ή χρεωστική (Visa, MasterCard) είναι απαραίτητη για λόγους εγγύησης. Η GO RENTALS O.E. θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως τη λήξη της ενοικίασης.

Ακύρωση κράτησης
Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και 15 μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό της προκαταβολής. Για ακυρώσεις εντός του διαστήματος των 15 ημερών πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφεται το σύνολο της προκαταβολής.

Σύμβαση
Με την παραλαβή του οχήματος υπογράφεται αντίστοιχη σύμβαση μίσθωσης που περιέχει τους ανωτέρω όρους και προϋποθέσεις.